Przepisy na dobry hummus czyli jak skutecznie zabić blender…

wtorek, Listopad 21, 2017
_DSC7496_2

Te suche, twarde ziarna cieciorki są cichutkie i całkiem niekłopotliwie sadowią się w kącie walizki czy torby podróżnej – zaraz obok przypraw, z którymi się nie rozstaję, matchy i zaprawionego w bojach, czarnego, połyskującej metalem blendera Lorda Wadera. Dzięki tym drobiazgom jestem niemal samowystarczalna…no a od matchalatte na mleku orzechowym jestem zwyczajnie uzależniona więc mleko, w razie potrzeby też sobie sama ukręcę. W końcu w życiu ważne są priorytety!

Nowe terminy warsztatów, ostatnie w tym roku!

poniedziałek, Październik 30, 2017
_DSC3827

Kuchnia to niesamowicie inspirujące miejsce, to tu maluje się zapachami, miesza się kolory i tekstury żeby stworzyć coś wyjątkowego…najlepiej z tego co się już ma. Nigdy nie przestanie mnie zadziwiać jakie fajne jest #mynowate i dla tego chcę z Wami znowu pogotować w tym właśnie rytmie. Już w listopadzie Łodzi i na początku grudnia w Gdyni. Łapcie miejsca!

Pieczony kalafior w sosie pomarańczowym i Ambition.

środa, Wrzesień 27, 2017
kalafior_2

Z kalafiorem mam bardzo po drodze, właściwie odkąd pamiętam lubię podjadać różyczki na surowo, resztę ucieram na kuskus albo na blat do warzywnej pizzy, czasem podgotowuję, faszeruję i zapiekam albo po prostu kroję na plastry żeby upiec je w pomarańczowym sosie – dokładnie takim jaki pokazywałam Wam już na filmiku z Ambition ze szparagami. Zobacz sam, zainspiruj się bo przepis to dopiero początek i podaj dalej – szkoda dobre zostawiać tylko dla siebie!