Kremowa polenta i białe, cytrynowe szparagi…wiosna!

środa, Maj 11, 2016
Kukurydziana_szparagi_small

Kubek mleka kokosowego rozgrzewam w rondlu, wsypuję kaszkę kukurydzianą energicznie mieszam, dodaję świeżo mielony pieprz, sól, utartą skórkę z cytryny i gałązkę oregano. Śmieję się sama do siebie. Kocham jeść…to oczywiste, szczególnie jeśli chodzi o szparagi. A Ty?

Zwykły makaron z zielonymi szparagami i miętą. Po prostu.

sobota, Kwiecień 30, 2016
makaron_szparagi_2

Po drodze, tak przy okazji dzieją się prawdziwe czary – umacniają się więzi, wymieniają się i tworzą nowe przygody o których mogłabym nigdy nie usłyszeć gdyby nie to, że robimy zwykłe rzeczy razem. Dziś, oboje kompletnie bez makijażu, kupiliśmy z Hugisławem bezglutenowy makaron, soczyste zielone szparagi i czosnek. Mniej znaczy więcej!