Desery

Galaretka z wina daktylowego

Winna galaretka z wina daktylowego wzbogacona jagodami goji.

Wygląda pociągająco i tak też smakuje a dodatkowo działa na odbudowę krwi i wspomaga oczy.

Aromatyczne i gęste zwieńczenie miłej kolacji, niekoniecznie świątecznej.

 

galaretka_wino

 

2 szklanki wina daktylowego (domowego)
garść jagód goji
2 łyżeczki agaru

Wino podgrzać w szklanym garnku razem z jagodami goji.
Do gorącego wina dodać 2 łyżeczki agaru i dokładnie wymieszać.
Przelać do szklanych kokilek lub małych szklaneczek i odstawić do ostygnięcia.

 

Podawać ścięte, niekoniecznie zimne.

2

  1. marta

    Witam serdecznie. Bardzo proszę o podanie przepisu na wino daktylowe.
    Będę wdzięczna za odpowiedź 🙂

    1. Maia Sobczak autorka

      Dobrze, zrobię i wrzucę przepis

      pozdrawiam,

      Maia