Jabłko, śliwka, gorzka czekolada i orzech.

sobota, Marzec 16, 2013
mus_jablko_sliwka_orzech_2

Jabłko, śliwka, imbir, gorzka czekolada i orzech brazylijski.

Coś co można bezkarnie zaserwować na deser. Rozgrzewające, lekko kwaśne i lekko słodkie, skąpane w orzechowych wiórkach, zwieńczone gorzką czekoladą.

Nikt się nie oprze – gwarantuję!

Orzechy brazylijskie zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, selen, cynk oraz witaminę E.

Imbir rozgrzewa i przyspiesza usuwanie toksyn z organizmu – w tym zestawie, razem z czekoladą ogrzewa.

 

mus_jablko_sliwka_orzech

 

Słodkie jabłko obieram ze skórki i kroję na kawałki. Wrzucam do rondelka i dokładam do towarzystwa śliwkę, już ze skórką, następnie centymetr świeżego imbiru startego bezpośrednio do garnka i

odrobina wody. Dodaję jeszcze trochę startej szarej renety lub kilka kropli cytryny i duszę pod przykryciem.

Gotowe wykładam na miseczkę, dekoruję startą gorzką czekoladą – najlepiej surową i startymi na małej tarce orzechami brazylijskimi.

 

Istny szał, i jak ładnie wygląda !

 

 

 

 

0 komentarzy | Dodaj swój komentarz

Adres e-mail nie będzie publikowany. Pola oznaczone * są wymagane.