Piszecie do mnie z pytaniami o możliwość gotowania ze mną, smakowania i podglądania na żywo mojego świata. Baardzo to lubię i jak zwykle nie mogę się już doczekać września – bo właśnie z początkiem jesieni zaplanowałam pierwsze terminy warsztatów po wakacyjnej przerwie, w Warszawie i Poznaniu.
Tym razem będziemy gotować w rytmie #mynowaste, czyli z tego co mogło zostać w lodówce albo zalega w szafkach w niewielkiej ilości. Będzie to wstęp albo pierwszy krok do nieco większego projektu jaki planuję na kolejny rok – zarówno w życiu osobistym jak i zawodowym szykują się zmiany…na jeszcze lepsze!
Miejsc jest niestety ilość ograniczona – dokładnie tyle, żeby dobrze się nam razem gotowało, plotkowało i jadło przy wspólnym stole. W związku z tym ogłaszam już dziś to, co będzie się działo we wrześniu.
Warsztaty z kreatywnego gotowania w rytmie #mynowaste.
16 września od godz. 11:00 – 15:00 będziemy buszować po warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool. Zapisy są już otwarte i wystarczy kliknąć TU żeby zapewnić sobie miejsce.
23 i 24 września będziemy gotować w poznańskiej Akademii Kulinarnej SPOT to EAT, tu też można już bukować sobie miejscówki – wystarczy kliknąć TU, opłacić i już!
Menu będzie jesienne, zaplanowałam taki zestaw, myślę że bardzo kuszący i jak zwykle wszystko robimy sami…nie ma „miętkiej” gry!
Zrobimy między innymi :
lekką zupę ze świeżych ogórków z belugą, miętą i chilli
podpłomyki orkiszowe z grzybami i nie tylko
sałatę ze świeżych pomidorów z owocami
smażoną brukselkę ze śliwką lub morelą – zobaczymy co nam zostanie 😉
pieczone bakłażany z owocami czarnego bzu na ostro
makaron pietruszkowy z grillowaną cytryną
falafel warzywny z musztardą owocową
lekkie ciasto mirabelkowe
* menu może się nieco zmienić, wszystko zależy od tego co będzie aktualnie zalegało w lodówce, szafkach no i na straganach rzecz jasna 😉
Zachęceni i spragnieni nowych wyzwań? Bo ja bardzo!