Już za chwilę premiera mojej nowej, pachnącej, wypełnionej miłością do kaszy książki i inspirowane książką warsztaty w najfajniejszym poznańskim miejscu – Akademii SPOT. to EAT.
Będziemy piec, gotować, szatkować i rozcierać a na dodatek opowiem o zdrowiu, dobrych połączeniach i odpowiem na nurtujące pytania. O kaszy mogę dużo, długo tak samo jak o zdrowiu i połączeniach w kuchni.
Jedzenie jest frajdą samą w sobie, szczególnie to zdrowe, pełne, pachnące i kolorowe. Jest lekarstwem, miłością, naturą. Tak właśnie myślę o kaszy, ubóstwiam ją za jej prostotę, za to że można wszystko z niej wyczarować – od nieziemskiego chleba z masalą, przez zupę, mleko, krakersy, ciasto aż po gruszkowy tort.
W menu m. in.:
chrupiące gofry owsiane z dżemem dyniowym,
chałka orkiszowa z makiem,
winny pęczak z gruszką i czerwonym pieprzem,
kokosowa polenta z grzybami.
Ilość miejsc niestety ograniczona, zapisy w Akademii czyli TU.
Są dwa dni i cztery grupy, będzie książka, jedzenie i fajne towarzystwo. Czekam na Ciebie!
SPOT to EAT, Poznań 24-25 października
Zobacz jeszcze
Ja książkę już kupiłam , czekam teraz na sygnał ,że mogę ja odebrać 🙂 Jeszcze prawie 10 dni , nie wiem jak to wytrzymam 😀
A przepis na chrupiące gofry owsiane z dżemem dyniowym będą w książce? Bo na warsztaty wybrać się nie mogę 🙁