Jabłko, śliwka, imbir, gorzka czekolada i orzech brazylijski.
Coś co można bezkarnie zaserwować na deser. Rozgrzewające, lekko kwaśne i lekko słodkie, skąpane w orzechowych wiórkach, zwieńczone gorzką czekoladą.
Nikt się nie oprze – gwarantuję!
Orzechy brazylijskie zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, selen, cynk oraz witaminę E.
Imbir rozgrzewa i przyspiesza usuwanie toksyn z organizmu – w tym zestawie, razem z czekoladą ogrzewa.
Słodkie jabłko obieram ze skórki i kroję na kawałki. Wrzucam do rondelka i dokładam do towarzystwa śliwkę, już ze skórką, następnie centymetr świeżego imbiru startego bezpośrednio do garnka i
odrobina wody. Dodaję jeszcze trochę startej szarej renety lub kilka kropli cytryny i duszę pod przykryciem.
Gotowe wykładam na miseczkę, dekoruję startą gorzką czekoladą – najlepiej surową i startymi na małej tarce orzechami brazylijskimi.
Istny szał, i jak ładnie wygląda !
Zobacz jeszcze