Wiosna pojawiła się w zeszłym tygodniu, ochoczo wywijając słoneczną sukienką. Śpiewająca, w baletkach i z błękitną torebką w ręku. Fajnie się słucha śpiewu ptaków z samego rana. Okna pootwierane wpuszczają nareszcie ciepłe powietrze.
Co prawda właśnie teraz deszcz gra na parapecie i spływa po szybach tworząc chwilowe, całkiem ciekawe wzory.
Ja, niezmiennie z kubkiem ciepłej wody, w ciepłych skarpetach cieszę się na jutrzejsze congee ryżowe.
Będę je jadła przez kolejne 6 dni.
Tak, wiosna to zdecydowanie czas oczyszczania i otwierania energii. Są chętni na zastrzyk energii po zimie?
Zapraszam na warsztat kulinarny na którym nauczę jak się komponować energetyczne posiłki, w oparciu o smaki: słodki, kwaśny i ostry.
Przygotujemy :
obowiązkowe congee ryżowe z chilli, limonką i świeżym majerankiem, pęczak na winie, z pomidorkami cherry i świeżym tymiankiem, moje ulubione smażone buraki z kolendrą pachnące skórką cytryny z dodatkiem jęczmiennej, drobnej kaszy ze szczyptą świeżego rozmarynu.
Na deser tarta owsiana z jabłkami, różą i pieprzem.
03.04 godz. 18.30; Czas trwania: ok. 3-4 godz
CookUp
Studio Bielany
ul. Żeromskiego 17,
01-882 Warszawa
Zapisy w CookUp
Zobacz jeszcze